دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

از مهم‌ترین آثار بعثت اجرای عدالت در جامعه است اگر عدالت اجرا نشود، به سرنوشت دوران قبل از مبعث حضرت رسول(ص) مبتلا می‌شویم .

به گزارش مرکز خبر حوزه حجت‌الاسلام رضوانی‌نسب شامگاه روز گذشته درنشست حلقه‌‌های معرفتی با موضوع «مبعث و عدالت» که در رواق معرفت آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س)برگزار شد یکی از فلسفه‌های بعثت پیامبر(ص) را رهبری جامعه برشمرد و اظهار داشت انسان، نیاز به رهبر، هدایت و مدیر دارد که پیامبر(ص) با بعثت خود رهبری و مدیریت مسلمانان را عهده‌دار شدند .

معاون امور طلاب حوزه‌های علمیه ادامه داد: حضرت رسول(ص) به گونه‌ای مسلمانان رامدیریت کردند که پیروانشان با تمام ضعف و کمی تعدادشان توانستند در برابر قدرتمندان و کفار بایستند

*ریشه شرک اجتماعی در شرک اعتقادی

وی اجرای عدالت را یکی از مهم‌ترین آثار و برکات مبعث حضرت ختمی مرتبت(ص) معرفی

و بیان کرد: تمامی پیامبران الهی(ع) به دنبال از بین بردن جامعه از شرک اجتماعی که ریشه در شرک اعتقادی دارد، بودند و پس از اجرای آن وارد مباحث اعتقادی می‌شدند و تقوای عملی را بیان می‌‌‌کردند.

حجت الاسلام رضوانی نسب ادامه داد: یکی از مهم‌ترین آثار مبعث پیامبر(ص) نیز اجرای عدالت فردی و اجتماعی بود که پس از اجرای آن رعایت تقوای عملی را برای مردم توصیه کردند.

این پژوهشگر حوزوی با بیان این که نباید در جامعه اسلامی عدالت و قسط از بین برود، اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) با اجرای عدالت ، جامعه جاهل آن زمان را وارد زندگی جدیدی کردند و مردم را به سوی سعادت هدایت نمودند ؛ امروزه نیز باید این عدالت در جامعه اجرا شود، در غیر این صورت ما به همان دوران پیش از بعثت رسول اکرم(ص) باز می‌‌گردیم.

وی خاطرنشان کرد: بعثت به وجود آمد تا عدالت در جامعه اجرا شود و میان مردم وحدت و همدلی به وجود آید؛ حال اگر عدالت را کنار بگذاریم، دچار رکود فکری شده همان کارهایی که در دوره جاهلیت صورت می‌گرفت، در قالب جدیدی جلوه می‌کند.

حجت‌الاسلام رضوانی‌نسب درباره روش‌های پیامبر(ص) در اجرای عدالت در جامعه گفت: عدالت مقوله‌ای است که در فطرت انسان‌ها قرار دارد، به این صورت که انسان در اعماق وجود خود به اجرای عدالت تمایل دارد و ظلم را ناپسند می‌داند؛ پیامبر(ص) نظرات عدالت را در انسان‌ها بیدار کردند.

*وحدت مهمترین عامل اجرای عدالت

وی در تبیین موانع اجرای عدالت در جامعه خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل در عدالت، وحدت است،‌ حال اگر عده‌ای بر گروه یا قبیله خود تأکید کنند و به اختلافات دامن بزنند، خطری را در مسیر اجرای عدالت در جامعه به وجود آورده‌اند.

این سخنران در ادامه به تبیین دیگر آثار و برکات مبعث پیامبر اسلام(ص) پرداخت و گفت: با آغاز پیامبری حضرت محمد(ص) جاهلیت جای خود را به علم، تعلیم و تعلم داد، اطاعت از خدا جایگزین اطاعت از شیطان شد و مردم عبادت بت‌ها را رها کرده و به عبادت پروردگار جهانیان پرداختند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیامبر رسالت خود را ابتدا از خانواده، خویشان و نزدیکان آغاز کرد و در ادامه عمومی شد، به گونه‌ای که امروز نیز برکات و آثار مبعث حضرت رسول اکرم(ص) در جامعه جاری است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha